Înainte de, şi 4 săptămîni după plantare nu se îngraşă. Este important să respectaţi adîncimea de plantare. Frunzele de interior trebuie să se afle neapărat la suprafaţa solului. Plantele livrate în vase se pun în apă pînă la umezirea bolului de pămînt. Niciodată nu scurtaţi rădăcina (stocul de umezeală şi de substanţe nutritive este înmagazinat în ele). Aveţi grijă ca rădăcina să nu se îndoiască, iar pămîntul să nu fie prea moale. Solul merită acoperit cu o folie de plastic neagră sau cu paie, care reţin umezeala şi împiedică îmburuienarea, pe lîngă acestea scad pericolul de putrezire deoarece plantele nu vin în contact cu solul. Folia poate fi protejată împotriva radiaţiei solare puternice cu paie. La soiurile cu rodire continuă doar în anul plantării, în mai, înlăturaţi primele flori, ajutînd astfel producerea florilor următoare. Stolonii trebuie îndepărtaţi la timp. Căpşunul poate fi lăsat 3-4 ani în acelaşi loc, după aceea, pentru menţinera calităţii fructelor, este importantă răsădirea lor. Răsad refrigerat: stoloni recoltaţi la începutul primăverii sau toamna, despuiaţi de frunzele de bază, păstraţi la -1 - -2°C care în timpul depozitării sînt expuşi la rece. După plantare însă frunzele de bază apar foarte repede. După ce i-aţi primit, plantaţi-i imediat, sau îi puteţi păstra în frigider într-o pungă cîteva zile (la +5 °C, nu se congelează!). În rest se tratează identic descrierii pe care o găsiţi la răsadurile de căpşuni. Se poate planta primăvara! Căpşuni urcători: au nevoie de un sistem de sprijin pe care se pot căţăra. Îndepărtaţi primele flori, astfel se formează stoloni viguroşi. Toamna, după recoltare se îndepărtează stolonii care au dat roade vara. Prima dată plantaţi într-un vas de cel puţin 10 l, apoi din 3-4 ani într-un vas mai mare cu 5l.