Acest produs a fost adaugat in cosul de cumparaturi

Colectie crisanteme

Colectie crisanteme

Vândut

Pret:29.9 RON

Vândut
  • TOP sortiment
  • Super preturi

Crizanteme uriase pentru grădini!

Denumire botanicăChrysanthemum
Cantitate5 buc.
Număr articol050166
Felul livrării7 cm
Înăltimea plantelor adulteîn: 60 cm
Flori de tăiat:Da
Protectie de iarnă::Protectie de iarnă
Loc de plantareÎnsorit / Semi-umbră

Descriere

Este o floare de grădină recunoscătoare. Mulţumită înfloririi tîrzii o întîlnim din ce în ce mai des în straturile de flori, în micile grădini. La începutul primăverii lăstarii merită ciupiţi, astfel va fi mai frumoasă şi mai tufoasă. Şi bobocii se pot rări planta făcînd astfel flori mai mari. Se simte cel mai bine într-un loc însorit, semi-umbros, în sol de calitate bună. În primii ani după plantare se recomandă să fie acoperită peste iarnă. Conţinutul pachetului: 1 buc. Beppi, 1 buc. Margret, 1 buc. Feuerzauber, 1 buc. Heidi, 1 buc. Shippi.

Plantare, Perioadă de înflorire

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Plantare
Floare

Instructiuni de întretinere

Distanţa de plantare

Plante perene semi-înalte: 25-35 cm (6-8 buc./m2)
Plante perene înalte: 40-50 cm (4-6 buc./m2)

Plantare

Săpaţi toată suprafaţa de plantare la o adîncime de lama unei cazmale şi îndepărtaţi toate buruienile. Acoperiţi cu un strat de 5 cm de turbă umedă, şi nivelaţi-l cu o greblă. Înainte de plantare nu lăsaţi niciodată plantele la soare sau expuse în curent. Puneţi plantele în vase pentru scurt timp în apă, apoi scoateţi cu grijă bolul de pămînt din ghiveci, despicaţi-l cu un cuţit şi puneţi-l în groapa pregătită dinainte. Rădăcina plantelor perene cu rădăcină liberă trebuie un pic scurtată. Împărţiţi plantele pe suprafaţa de plantare, apoi sădiţi-le cu ajutorul unei lopeţi. Fiţi atent la adîncimea de plantare. Planta să nu fie la o adîncime mai mare decît a fost în ghiveci. După plantare udaţi bine suprafaţa nou plantată, apoi acoperiţi-o cu un strat de turbă de 2 cm.

Plantare pe terasă ş

În vase şi bliduri plantele perene pot fi plantate şi pe terase sau balcoane.

Protecţia plantelor

Nu este ameninţat de boli deosebit de periculoase. Bineînţeles păduchi de frunze, la fel ca şi la alte plante, pot apărea şi aici. Îi putem combate cu substanţele corespunzătoare.

Protejare de iarnă

Brazdele de plante perene pot fi acoperite peste iarnă cu vreascuri, dar nu au nevoie de mai multă protecţie.
Ierburile ornamentale înalte trebuie protejate de precipitaţia de iarnă şi faţă de gerurile mari. Puneţi în jurul plantei îngrăşămînt natural, frunziş, paie, iar de-asupra puneţi tulpini de porumb sau de alte plante asemănătoare în formă de piramidă pentru a canaliza precipitaţia.

Suplimentare de subs

Primăvara folosiţi îngrăşăminte chimice.

Tăiere

În decursul verii îndepărtaţi în mod regulat tijele după înflorire, iar toamna tîrzie plantele se scurtează la 3-5 cm deasupra solului, cu excepţia plantelor veşnic verzi.
În decursul toamnei legaţi laolaltă ierburile ornamentale înalte, aplecaţi tulpinile şi acoperiţi-le în aşa fel ca să aibă aerisire.
Prin mijlocul lui aprilie dezveliţi planta şi scurtaţi frunzele uscate pînă la înălţimea genunchilor.

Text universal

Aceste plante perene pot fi cultivate fără probleme în orice fel de sol, iar rezistenţa lor la iarnă este garantată peste tot.

Timp de plantare

Din martie pînă în mai şi din septembrie pînă în decembrie.
Plantele de ghiveci pot fi plantate tot anul.

Udare

Pînă în august udaţi regulat, după aceea încetaţi să udaţi astfel ca planta să se poată pregăti penru iarnă.