Acest produs a fost adaugat in cosul de cumparaturi

Iarbă decorativă 'Northwind'

Iarbă decorativă 'Northwind'

Pret:29.9 RON

 • De la 3 buc. 27.9 RON

  Livrare din:Septembrie mijloc
  Denumire botanicăPanicum virgatum 'Northwind'
  Cantitate1 buc.
  Număr articol053585
  Felul livrării9 cm
  Înăltimea plantelor adulteîn: 120 cm
  Protectie de iarnă::Rezistent la îngheti
  Loc de plantareÎnsorit

  Descriere

  Noutate! Este o planta erbacee perena, ce decoreaza intr-un mod deosebit amenajarile cu apa. Datorită cresterii suple si elegante se poate planta ca un gard viu scund. Crescut în ciubăr pe terase, atrage atentia tuturor. Soi rezistent, cu limită ridicată fată de îngheti. Primăvara se taie la cca. 10 cm. În fiecare an dă în vegetatie din rădăcină. Frunzele sunt de culoare verde, inflorescenta de tip spic sunt mici de culoare galbuie. Preferă locurile însorite, si solurile nu prea umede.

  Plantare

  IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
  Plantare

  Instructiuni de întretinere

  Distanţa de plantare

  Ierburi ornamentale: 20-25 cm (8-10 buc./m2)

  Plantare

  Săpaţi toată suprafaţa de plantare la o adîncime de lama unei cazmale şi îndepărtaţi toate buruienile. Acoperiţi cu un strat de 5 cm de turbă umedă, şi nivelaţi-l cu o greblă. Înainte de plantare nu lăsaţi niciodată plantele la soare sau expuse în curent. Puneţi plantele în vase pentru scurt timp în apă, apoi scoateţi cu grijă bolul de pămînt din ghiveci, despicaţi-l cu un cuţit şi puneţi-l în groapa pregătită dinainte. Rădăcina plantelor perene cu rădăcină liberă trebuie un pic scurtată. Împărţiţi plantele pe suprafaţa de plantare, apoi sădiţi-le cu ajutorul unei lopeţi. Fiţi atent la adîncimea de plantare. Planta să nu fie la o adîncime mai mare decît a fost în ghiveci. După plantare udaţi bine suprafaţa nou plantată, apoi acoperiţi-o cu un strat de turbă de 2 cm.

  Plantare pe terasă ş

  În vase şi bliduri ierburile ornamentale pot fi plantate şi pe terase sau balcoane.

  Protecţia plantelor

  Nu este ameninţat de boli deosebit de periculoase. Bineînţeles păduchi de frunze, la fel ca şi la alte plante, pot apărea şi aici. Îi putem combate cu substanţele corespunzătoare.

  Protejare de iarnă

  Brazdele de plante perene pot fi acoperite peste iarnă cu vreascuri, dar de mai multă protecţie nu au nevoie.
  Ierburile ornamentale înalte trebuie protejate de precipitaţia de iarnă şi faţă de gerurile mari. Puneţi în jurul plantei îngrăşămînt natural, frunziş, paie, iar de-asupra puneţi tulpini de porumb sau de alte plante asemănătoare în formă de piramidă pentru a canaliza precipitaţia.

  Suplimentare de subs

  Primăvara folosiţi îngrăşăminte chimice.

  Tăiere

  În decursul verii îndepărtaţi în mod regulat tijele după înflorire, iar toamna tîrzie plantele se scurtează la 3-5 cm deasupra solului, cu excepţia plantelor veşnic verzi.
  În decursul toamnei legaţi laolaltă ierburile ornamentale înalte, aplecaţi tulpinile şi acoperiţi-le în aşa fel ca să aibă aerisire.
  Prin mijlocul lui aprilie dezveliţi planta şi scurtaţi frunzele uscate pînă la înălţimea genunchilor.

  Text universal

  Aceste plante perene pot fi cultivate fără probleme în orice fel de sol, iar rezistenţa lor la iarnă este garantată peste tot.

  Timp de plantare

  Din martie pînă în mai şi din septembrie pînă în decembrie.
  Plantele de ghiveci pot fi plantate tot anul.

  Udare

  Pînă în august udaţi regulat, după aceea încetaţi să udaţi astfel ca planta să se poată pregăti pentru iarnă.