Acest produs a fost adaugat in cosul de cumparaturi

Kiwi 'Jumbo' plantă feminină

Kiwi 'Jumbo' plantă feminină

Pret:34 RON

  Livrare din:Martie mijloc
  Denumire botanicăActinidia arguta 'Jumbo'
  Cantitate1 buc.
  Număr articol157090
  Felul livrării9 cm
  Înăltimea plantelor adulteîn: 400 cm
  Protectie de iarnă::Rezistent la îngheti
  Loc de plantareÎnsorit

  Descriere

  Actinidia arguta 'Jumbo'. Fructul îndrăgit pe merit este un soi cu roade mari şi abundente. Toamna, cam de la începutul lui octombrie se coc fructele aromate şi arătoase ochilor. De parcă ar atîrna ciorchini galbeni-verzui pe plantă! Rodeşte în abundenţă şi fructele ajung şi la 4 cm lungime. Kiwi este o plantă agăţătoare şi are nevoie de un sistem de sprijin pe care se încolăceşte singură. Soiul 'Jumbo' este rezistent la îngheţ, poate fi plantat în orice sol bun de gradină. Livrăm plante solide în ghiveci. Cel mai rodnic soi între kiwi! Se poate consuma cu coajă!

  Plantare, Timp de recoltare

  IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
  Plantare
  Timp de recoltare

  Instructiuni de întretinere

  Distanţa de plantare

  Kiwi: 2-3 metri.

  Plantare

  Amplasaţi-l într-un loc ferit, lîngă un sistem de sprijin. Groapa de plantare să fie de 50-60 cm lăţime şi 40 cm adîncime. Livrăm plante în container. Plantaţi-l la aceeaşi adîncime cum a fost în container. După aceea udaţi-l temeinic.

  Plantare pe terasă ş

  În vase mai mari kiwiurile pot fi plantaţi şi pe terase sau balcoane.

  Protecţia plantelor

  Nu are nevoie de o protecţie deoebită.

  Protejare de iarnă

  Plantele tinere se ocrotesc cîţiva ani de ger prin acoperirea bazei. Lăstarii degeraţi se tai primăvara pînă la partea vie

  Suplimentare de subs

  În martie folosiţi îngrăşămînt chimic cu efect îndelungat, înainte de începerea căldurilor mari.

  Tăiere

  Asemănător viţei se cultivă pe spaliere. Primăvara timpurie (în februarie) se taie lăsînd 4-5 lăstari puternici, iar în timpul anului este necesară numai aranjarea lăstarilor în formă de evantai. Iarna lăstarii pot îngheţa, primăvara aceştia se taie pînă la partea vie. Vara se poate efectua o tăiere de formare. Kiwi ’Piccolo’ Mini: nu are nevoie de tăiere puternică, o rărire uşoară este suficientă.

  Text universal

  Kiwi (Actinidia chinensis): Arbust căţărător cu viţe, rezistent la îngheţ. Plantaţi-l într-un loc ferit (nu într-o gaură de ger). Se dezvoltă bine în sol slab, neutral sau uşor acru, bogat în substanţe nutritive şi cu alimentare bună de apă. Nu agrează apa stagnantă şi solul calcaros.
  Sînt plante dioice, de aceea pentru producerea de roade e nevoie de o plantă masculină şi de una feminină.O plantă masculină este suficientă la 4-5 plante feminine.
  Fructul de kiwi este o sursă bogată în vitamina C, după coacere păstrat la +5 °C poate fi ţinut 4 luni.
  Kiwi Piccolo (Actinida arguta): Această plantă este rezistentă la ger pînă la –30 °C. Este plantă autogamă, nu există separat plante masculine şi feminine. Pentru o fructificaţie mai bună se recomandă plantarea în grupuri (3-4 plante), ceea ce măreşte esenţial recolta. Fructul minunat poate fi consumat cu coajă.

  Timp de plantare

  Din martie pînă în mai şi din octombrie pînă la îngheţuri.
  Plantele în container se pot sădi tot anul.

  Udare

  La plantare se stropeşte foarte bine. După aceea nu mai are nevoie să fie udat.