Acest produs a fost adaugat in cosul de cumparaturi

Trâmbită 'Flamenco'

Trâmbită 'Flamenco'

Vândut

Pret:34.9 RON

Vândut
  Denumire botanicăCampsis radicans 'Flamenco'
  Cantitate1 buc.
  Număr articol070551
  Felul livrării9 cm
  Înăltimea plantelor adulte500 - 800 cm
  Protectie de iarnă::Rezistent la îngheti
  Loc de plantareÎnsorit

  Descriere

  Campsis radicans. Plantă cătărătoare, cu crestere puternică. Creste lăstari de până la 3 metri într-un an, cu flori mari în formă de trompetă de 6-8 cm. Cel mai bine se dezvoltă în locuri protejate si însorite. Pe diferite suprafete se poate cătăra cu ajutorul rădăcinilor aeriene, dar în primul an necesită sprijin prin legare. Este potrivit pentru acoperirea peretilor, pergolelor. Dacă este necesar, poate fi tuns la sfârsitul iernii. Livrăm plante în ghivece.

  Plantare, Perioadă de înflorire

  IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
  Plantare
  Floare

  Instructiuni de întretinere

  Distanţa de plantare

  1-2 m/ 1 plantă

  Plantare

  Aceste plante se sădesc mai ales pe lîngă ziduri, de aceea este esenţial să îndepărtăm molozul, şi să umplem groapa de plantare cu sol uşor, bogat în substanţe nutritive.
  Livrăm plantele întotdeauna în ghiveci. Înainte de sădire planta merită udată bine, apoi se îndepărtează ghiveciul şi bolul de pămînt se pune în groapă. Nu e nevoie să ciupiţi nici rădăcina, nici lăstarii. Udaţi bine şi de multe ori.
  Clematisurile merită să fie plantate cu 2-3 cm mai adînc decît au fost în ghiveci, astfel planta va fi mai bogată.
  Plantele cu ventuze (viţa sălbatică) şi plantele cu rădăcini aeriene (iederă) nu au nevoie de suport. Alte specii, de ex. clematisul, iasminul (tija frunzei se răsuceşte), polygonum aubertii, lonicera, glicina chinezească şi trandafirii urcători au nevoie de un sistem de sprijin

  Plantare pe terasă ş

  În vase mai mari plantele căţărătoare pot fi plantate şi pe terase sau balcoane.

  Protecţia plantelor

  Nu este ameninţat de boli deosebit de periculoase. Bineînţeles păduchi de frunze, la fel ca şi la alte plante, pot apărea şi aici. Îi putem combate cu substanţele corespunzătoare.

  Protejare de iarnă

  De obicei nu dăunează plantei dacă acoprim zona rădăcinei cu vreascuri. Clematisurile se acoperă cu frunziş sau compost.

  Suplimentare de subs

  În al doilea an după plantare merită să fie îngrăşat sau întreţinut cu substanţe nutritive din martie pînă la începutul lui august.

  Tăiere

  În general plantele nu trebuie ciupite, dar dacă nu mai încap în spaţiul asigurat lor, ele se pot scurta.

  Text universal

  Mulţumită creşterii rapide aceste plante se potrivesc pentru acoperirea sau îmbrăcarea în verde a zidurilor, pergolelor sau a altor construcţii de grădină.

  Timp de plantare

  Plantele de ghiveci se pot planta tot anul.

  Udare

  Mai ales în primul an este esenţială udarea temeinică a rădăcinii. După aceea udaţi atunci cînd se succed mai multe perioade secetoase, calde, fierbinţi.